Tarantula’s inhuis en kaaimannen in de tuin

Auteur: Aashnie Kanhai
Verteller: Marsha Mormon
Plaats: Bakkie

Toen ik als een Nederland geboren getogen vrouw voor het eerst hier in ‘de jungle’ kwam wonen, moest ik wel even wennen.

Het huis waar we introkken was vervallen. We konden toen niet eens naar boven, er waren gaten in de vloer. En de eerste nacht al waren er 8 tarantula’s in huis... Ik had nog nooit zoveel bij elkaar geschreeuwd! Ik was zo bang..

Maar ik ben er ondertussen aan gewend en ze doen eigenlijk niks. Onze zoon pakt ze zelfs vast en laat ze over zijn lichaam lopen. Ook hebben we het huis intussen helemaal aangepast en binnen kunnen ze dus niet meer komen. Als ik mijn moeder in Nederland weleens app dat ik een spin heb gezien zegt ze: ‘meisje kijk uit, bescherm jezelf goed’!

Hier ben je op jezelf aangewezen om iets op te lossen. Er is geen entertainment en zijn geen stads activiteiten zoals shoppen, uitgaan, bioscopen, sport en horeca. Daarom vervelen mensen van de stad zich snel hier. Zij zijn bijvoorbeeld gewend aan winkels om de hoek of aan water van waterleiding. In Bakkie halen we zelf regenwater uit de put. Dat moet je dan met een kommetje scheppen en over je heen gooien om jezelf af te spoelen. Dat is helemaal geen probleem en is altijd wel te beleven.

Zo is er een keer een boom omgevallen, met de wortels omhoog en een groot gat in de straat. De straat was toen omgeleid en dat gat hebben we gezamenlijk met man en macht gedicht.

Ik ben zelfs een keer op een kaaiman gestapt. Het was een regenachtige periode. Die dag regende het heel veel, alles lag onder water. Maar ik kon het niet laten om toch iets te gaan doen. Ik moet altijd bezig zijn. Dus had ik besloten om wat planten te snoeien. Het water stond zo’n 20 centimeter boven de grond. En ik stond er niet bij stil dat de vijver ook was overgelopen. Opgegeven moment, tijdens het snoeien, stapte ik op een kaaiman! Ik schrok me te pletter! Maar het beest schrok zelf ook en ging snel weer weg. Gelukkig was het maar een kleine.

Back To Top