Kattenliefde

Auteur: Nolly Labey
Verteller: Manoch
Plaats: Rust en Werk

Eigenlijk hield ik helemaal niet van katten en ook niet van honden. Maar op een dag ging ik naar het bos om eten voor mijn schildpadden te zoeken

lk hoorde opeens miauwen, ik ging kijken en zag een dichtgebonden zak liggen. lk maakte hem open, er zaten zeven jonge katjes in, helemaal vies en vuil. lk liet ze los maar toen ik wegliep kwamen ze achter me aan. Ze waren uitgehongerd en ik heb ze eten gegeven. En zo is het begonnen. Vanaf toen begon iedereen zijn katten naar plantage Rust en Werk te brengen. lk heb er nu twee en veertig. lk geef rondleidingen op de plantage. Een van mijn vaste klanten, die altijd met familie een bezoek aan de plantage brengt, is lid van de dierenbescherming. Ze zei, Manouch ik ga je helpen en zij heeft ervoor gezorgd dat al mijn katten gesteriliseerd en gecastreerd zijn. lk hou van al mijn katten evenveel.

Er kwam een keer een Chinees hengelen samen met een Javaan. Hij liet die Javaan vragen om een paar grote katten aan hem te verkopen. Man, ik ben hem met een stok achterna gerend, ik weet wat die Chinees met die katten gaat doen. Een tijdje terug had Ellie een graat ingeslikt, ze kreeg het steeds benauwder. Ze is oak altijd zo gulzig. lk zei tegen m'n broertje, ga met haar naar de dierenarts. Hij is met de boot naar Leonsberg gegaan en toen met een taxi naar de dierenarts. lk was bezig met een rondleiding maar ik moest steeds aan Ellie denken. Toen belde m'n broertje en hij zei, de operatie kost 430,- srd en de dierenarts zegt, ze heeft vijftig procent kans en als ze doodgaat moet je toch betalen. Doen, zei ik. Half elf was hij al thuis. lk hoorde mijn broertje en ik hoorde Ellie. lk was zo gelukkig. Alles bij elkaar met boot en taxi was 720,- srd. En wat denk je, het groepje van de rondleiding heeft alles betaald. Met Ellie gaat het weer goed, ze is nog groter en dikker geworden.

Geef een reactie

Reageer op dit bericht

2 Reacties

Back To Top