Tina’s geluk huis

Auteur: Audry Wajwakana
Verteller: Tina Lachman
Plaats: Margaretha

Ik ben Tina Lachman, negentien jaar oud en kom uit Berbice in Guyana. Mijn moeder heeft drie dochters en een zoon.

De twee jongsten wonen momenteel in Suriname. Ik ben naar Suriname gekomen toen mijn grootmoeder, die mij verzorgde, erg ziek werd. Mijn moeder woonde toen al in Boskamp, een vissersdorp in het district Saramacca waar mijn zus en ik bij haar introkken. Mijn zus raakte toen verliefd op een Inheemse man uit Kalebaskreek. Nadat zij de zegen voor hun relatie van mijn moeder kregen, nam hij mijn zus mee naar zijn dorp, waar ze nu een eigen gezinsleven op bouwen. Ze hebben nu twee kinderen.

Ik heb ook een dochtertje, maar zij woont met haar vader in Boskamp. Ik woon nu hier in Margarita in Commewijne bij mijn vriend. Ik heb hem via facebook leren kennen. Het klikte tussen ons en ik besloot bij hem in te trekken. Het is leuk hier wonen. De mensen zijn erg vriendelijk en we leven hier als een echte familie bij elkaar.

Op een dag speelde ik met een SRD 50 top-up de Suribet loterij en won de jackpot. Ik was van plan iets anders met het geld te doen, maar toen dacht ik aan een huis. Stel dat er problemen zich voordoen en ik moet verhuizen. Waar zal ik dan gaan? Ik kan altijd terug vallen op een huis. Ik houd van Suriname, omdat hier veel leuker is. Daarom bouw ik met het gewonnen geld een huis in Suriname.

Back To Top