Lobi, Dansi nanga Prisiri: 50 jaar lief en leed

Verteller: Opa Marimin
Plaats: Alliance

Toen ik mijn vrouw leerde kennen, waren wij best jong; zij was pas 14 jaar en ik 19 jaar.

TIk was echt verliefd op haar en besloot uiteindelijk om met mijn ouders te praten over onze relatie. Mijn moeder reageerde niet bepaald positief “Kijk naar jezelf, je hebt niet eens een vaste baan dan wil je voor een vrouw zorgen!?” Dat was haar allereerste reactie.

Op den duur kon ik mijn moeder wel overhalen. Mijn ouders spraken niet lang daarna met haar ouders en nadat enkele afspraken werden gemaakt, besloot ik om samen te wonen met mijn vrouw en haar vader. Een jaar later besloten wij om te trouwen. Zij was 15 jaar en ik 20 jaar.

Wij hielden ervan om te dansen, te sporten en vooral whisky te drinken. Ik dronk mijn whisky meestal met sodawater, maar mijn vrouw dronk het rechtstreeks uit de fles! Wij hebben flink van het leven kunnen genieten. Wanneer wij met elkaar dansten op feestjes, was de dansvloer leeg, want iedereen was ons aan het bewonderen. 

Naarmate wij ouder werden, heeft al het dansen en whisky drinken wel invloed gehad op de gezondheid van mijn vrouw. Op een gegeven moment kon zij niet meer goed lopen en stierf op 69-jarige leeftijd.

Wij waren 50 jaren met elkaar getrouwd en hebben 6 kinderen groot gebracht. Drie jongens en drie meisjes; precies verdeeld! Al mijn dochters wonen nu in de stad, 2 van mijn zonen wonen hier op Alliance en de andere woont op Mariënberg. Een van mijn dochters is recent getrouwd en de andere is juist met pensioen. Ondanks niet alle kinderen de school helemaal hebben afgerond, ben ik wel tevreden dat zij toch wel goed terecht zijn gekomen in het leven.

Geef een reactie

Reageer op dit bericht

3 Reacties

Back To Top