Wij hebben heel hard gewerkt om ons op te bouwen

Auteur: Rio Zalman
Verteller: Mevrouw Dipai
Plaats: Margaretha

Ik ben mevrouw Dipai. Ik ben geboren in Commewijne en ik ben 56 jaar oud. De naam Dipai heb ik van mijn man; we zijn ondertussen al 41 jaar getrouwd.

Met mijn gezin doe ik aan toerisme en het gaat goed met toerisme. We doen tours naar Matapica strand, kaaimannentours, zwamptochten en ik verzorg kook workshops. Ook de mensen van Frederiksdorp zijn heel lief: we werken namelijk al vier jaar samen en ik ben heel blij met ze. Ik heb een goed leven. Ik heb hele lieve kinderen en met mijn gezin doen we ook aan visserij.

Vroeger was ik heel arm. Als kind ging ik elke ochtend met mijn ouders vissen. Daarna ging ik nog naar school. Het waren zware tijden. Later gingen mijn man en ik zelf elke dag vissen in de zwamp. De kinderen bleven thuis, die moesten naar school. Elke dag gingen we de zwamp op en probeerden Tilapia’s te vangen. Die werden dan ingezouten en verkocht op Moengo en Albina. Mijn man en ik hebben hard gewerkt: we hebben boten gemaakt, huizen gebouwd en zijn zo beetje bij beetje vooruitgekomen. Het leven is goed. Commewijne is mooi en veilig en ik ben heel blij, met alles, met de mensen en met het werk.

Ik ben Hindoe van geloof. Het is een mooi geloof. We zijn elke donderdag vegetarisch. Als ik gasten heb kook ik wel gewoon voor hen. Wij eten dan zelf niet mee. Ik weet dan alleen niet hoe het smaakt, want ik kan het niet proeven, maar de gasten vinden het altijd heel lekker.

Geef een reactie

Reageer op dit bericht

3 Reacties

Back To Top